Hozzávalók két
személyre:
- 2 db csirkecomb vagy csirkemell kettévágva,
- 300 g burgonya,
- 200 g sárgarépa,
- 1 fej karalábé,
- ¼ zeller,
- 100 g petrezselyemgyökér,
- 100 g kelbimbó,
- 100 g gomba,
- só,
- őrölt bors,
- apróra vágott petrezselyemzöld,
- Delma margarin a tál kikenéséhez.
Elkészítés: A megmosott csirkecombokat
konyhapapírral letörölgetjük, sóval,
őrölt borssal fűszerezzük. A megtisztított
burgonyát vastagabb karikákra, a zöldségeket
egyforma hosszúkás darabokra vágjuk. Egy tűzálló
tálat kikenünk margarinnal, alulra rakjuk a
burgonyaszeleteket, és megsózzuk. Ráterítjük
a zöldség felét, fűszerezzük sóval és
borssal, rárakjuk a csirkecombokat, és befedjük a
maradék zöldséggel, utoljára megszórjuk
sóval és borssal. Nyáron zöldpaprika-karikákat
is rakhatunk bele. Tetejét szórjuk meg sok apróra
vágott petrezselyemzölddel. A tálat takarjuk be
alufóliával, és 200 °C-on előmelegített
sütőben kb. 1 órán át süssük.
Egy-egy adag: 313 kcal (1314 kJ), 380g
szénhidrát.
Forrás: Dr. Fövényi József, Papp Rita - Cukorbetegek új diétáskönyve