2015. augusztus 5., szerda

Zöldséges csirke

Hozzávalók két személyre:
  • 2 db csirkecomb vagy csirkemell kettévágva,
  • 300 g burgonya,
  • 200 g sárgarépa,
  • 1 fej karalábé,
  • ¼ zeller,
  • 100 g petrezselyemgyökér,
  • 100 g kelbimbó,
  • 100 g gomba,
  • só,
  • őrölt bors,
  • apróra vágott petrezselyemzöld,
  • Delma margarin a tál kikenéséhez.
Elkészítés: A megmosott csirkecombokat konyhapapírral letörölgetjük, sóval, őrölt borssal fűszerezzük. A megtisztított burgonyát vastagabb karikákra, a zöldségeket egyforma hosszúkás darabokra vágjuk. Egy tűzálló tálat kikenünk margarinnal, alulra rakjuk a burgonyaszeleteket, és megsózzuk. Ráterítjük a zöldség felét, fűszerezzük sóval és borssal, rárakjuk a csirkecombokat, és befedjük a maradék zöldséggel, utoljára megszórjuk sóval és borssal. Nyáron zöldpaprika-karikákat is rakhatunk bele. Tetejét szórjuk meg sok apróra vágott petrezselyemzölddel. A tálat takarjuk be alufóliával, és 200 °C-on előmelegített sütőben kb. 1 órán át süssük.
Egy-egy adag: 313 kcal (1314 kJ), 380g szénhidrát.

Forrás: Dr. Fövényi József, Papp Rita - Cukorbetegek új diétáskönyve